Els millors llocs per bussejar del món

Al món hi ha molts llocs on bussejar, però no tots són iguals d’interessants, uns llocs tenen el seu encant o el seu punt fort. Aqui us deixem els que per nosaltres son els millors llocs si sou uns amants del busseig

Al món hi ha molts llocs on bussejar, però no tots són iguals d’interessants, uns llocs tenen el seu encant o el seu punt fort. Aqui us deixem els que per nosaltres son els millors llocs si sou uns amants del busseig

 

ÀFRICA

 

Egipte és conegut per les seves piràmides i la seva arquitectura, igual que tota la història que hi ha al darrera d’aquesta famosa civilització. El Mar Roig també és immillorable practicar-hi el submarinisme gràcies a la seva excel·lent visibilitat a sota l’aigua i la quantitat de peixos i vida animal que hi trobem. A la zona de Nuwiba i al sud del país, concretament a Marsa Alam podem trobar-hi els organismes més petits i peculiars com els nudibranquis i cavallets de mar. Per altra banda, a les zones de Safaga, Hurghada, Dahab és fàcil veure-hi tortugues i dofins.

Moçambic que se situa al sud est del continent africà, amb més de 2000 Km de platja, és un paradís pels amants del submarinisme. Praia de Tofo és un lloc habitual on s’hi poden veure taurons balena durant tot l’any, mantes gegants de fins a 7 metres, iubartes, dofins i altres espècies d’animals aquàtics.

A Tanzània concretament més  a la illa de Mnemba, situada al nord est del país, atrau la majoria de immersions dels turistes i apassionats del submarinisme que es relaxen a la famosa illa de Zanzíbar. La fauna marina és impressionant en aquesta zona, on s’hi pot trobar dues espècies molt estrambòtiques com el dragon moray eel i el nudibranqui més gran del món.

Les Illes Seychelles un estat insular de l’oceà Índic, situat a l’est de Madagascar, destaca per les seves aigües turqueses i la quantitat de vida marina que s’hi pot trobar. Els mesos d’Abril i Maig i Setembre, Octubre i Novembre són les millors èpoques per bussejar, on la visibilitat pot arribar fins els 30m de profunditat.

 

ÀSIA

Indonèsia és l’arxipèlag més gran del món situat entre Indo-xina i Austràlia conté un conjunt de 17.508 illes i prop de 237 milions d’habitants. A més a més, per els amants del submarinisme, és un lloc ideal ja que allà i trobem el famós triangle de corall on i viuen el 76% de les espècies de corall conegudes, 6 de 7 espècies existents de tortugues marines i més de 2000 espècies de peixos que viuen els esculls de corall. Tot això, fa que infinitats de llocs siguin idonis per bussejar en aquesta zona com les Illes Komodo, l’arxipèlag de les illes Raja Ampat o les illes Derawan on també s’hi troben espècies úniques de meduses.

A Malàisia, Sidapan que és la única illa oceànica de Malàisia, situada al nord est del país i molt a prop de les illes Derawan, és un altre zona espectacular per els amants d’aquest esport. Milers d’espècies i esculls de corall es poden observar diàriament al fons marí.

Les Illes Maldives és un arxipèlag insular el trobem localitzat al sud oest de l’Índia i és conjunt de casi 2000 illes de les quals només 87 estan habitades. Amb un clima entre 29 i 32°C durant tot l’any és un destí ideal per anar-se a relaxar a les seves platges paradisíaques. A més a més, també és un lloc ideal per practicar submarinisme gràcies a la quantitat de peixos en moviment que hi trobem entre els atols en busca de nutrients com el peix Napoleó o els peixos lloro.

A les diferents platges de Tailàndia s’hi pot bussejar fàcilment amb la possibilitat de torbar multitud d’espècies al fons marí. Koh  Tao o les illes Similan són destinacions molt bones per bussejar-hi.

Filipines és el paradís del submarinisme. Amb més de 7000 illes i varies regions declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, Filipines té infinitats de zones on bussejar. Un dels més coneguts és Tubbataha, Palawan on s’hi poden veure tortugues, taurons, cavallets de mar i peixos pipa fantasmes amb una multitud d’esculls de corals a tot arreu.

 

OCEANIA

La Gran Barrera Corall a Austràlia és el major escull de corall del món amb una longitud de més de 3000 Km localitzat a la costa de Queensland, al nord est d’Austràlia. Aquest ecosistema és l’única estructura del món feta per organismes vius que es pot veure des de l’espai exterior i una altra de les zones que no es poden perdre els amants del submarinisme. Ribbon Reefs, Osprey reef o Heron Island són entre molts altres llocs on bussejar i gaudir d’aquesta magnífica experiència.

A Nova Zelanda hi ha les Poor Knights Islands que és un grup d’illes situades a la costa est de l’illa nord de Nova Zelanda, a uns 50 Km de Whangarei. És una reserva natural protegida i una dels punts de referència a Nova Zelanda pels amants del submarinisme. A Milford Sound que és un fiord situat als sud oest de l’illa sud de Nova Zelanda i un dels llocs més turístics del país. Situat dins del parc nacional de Fiordland, és un lloc meravellós per bussejar i on hi ha la possibilitat de veure dofins, foques, taurons, anguiles, pops, nudibranquis i més d’un centenar de peixos diferents.

Les illes paradisíaques de Fiji són un bon reclam pels turistes arreu del món, però també per als amants del submarinisme, ja que s’hi poden veure tot tipus de taurons, moltes espècies de peixos que només es veuen els esculls de corall, anguiles, nudibranquis, etc

 

AMÈRICA DEL SUD

A Ecuador es troben les Illes Galápagos que són un arxipèlag d’illes volcàniques, patrimoni de la Humanitat des de 1978 i situades a l’oceà Pacífic a uns 970 Km de la costa oest d’Equador. Més conegudes per les enormes tortugues gegants que hi viuen (que poden arribar fins els 300 Kg de pes), també és un zona molt transcorreguda pels submarinistes. La fauna marina que s’hi pot troba és excepcional com les iguanes marines, tortugues, pingüins de Galápagos, taurons martell, taurons balena, etc.

A Fernando de Noronha a Brasil gràcies a unes corrents que venen d’Àfrica, les aigües de l’arxipèlag són calentes i pràcticament lliure de sediments, el qual fa que hi hagi una visibilitat molt bona (fins a 50m) durant tot l’any per a la pràctica del submarinisme.

A Mèxic hi ha la Rivera Maya, situada a la península del Yucatán, és un altre dels paradisos del Carib. Amb unes platges immillorables i una aigua cristal·lina, és un altre de les zones idònies per la pràctica d’aquest esport. Playa del Carmen, Akumal, Tulum o l’illa de Cozumel són zones esplèndides per bussejar i poder observar la gran varietat de fauna marina. Tortugues, barracudes, mantes, taurons nodrissa i tot tipus de peixos característics d’allà són fàcil de veure.

Costa Rica és un dels països amb una de les diversitat biològiques més grans del món (volcans, parcs naturals, selva tropical, etc.). A més a més, recentment s’ha donat a conèixer per també ser un lloc d’interès per a la pràctica del submarinisme a la costa oest del Pacífic i sobretot a l’illa del Coco, a uns 550 Km de Costa Rica a l’Oceà Pacífic. És fàcil torbar-hi taurons, mantes, tortugues i grans bancs de peixos de tot tipus. Amb les corrents més fredes, de Desembre a Març atrau les balenes pilot, taurons balenes i altres espècies d’aquest gènere

 

Mail Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Web www.ganesha.cat

Telèfon 972426178 

.