Abu Simbel

Secrets egipcis i molt més

Des del 1264 aC fins el 1964 dC, dues vegades a l'any, cada 21 de febrer i 21 d'octubre, els primers raigs de sol penetraven per l'entrada del temple i arribant a 60m de profunditat, il·luminaven durant 20 minuts les escultures del Faraó i els déus Horus i Amon-ra, deixant sàviament sense il·luminar la de Ptah, que és el déu associat a la foscor.

 

Gràcies als seus coneixements astronòmics, els arquitectes del Gran Temple d'Abu Simbel van aconseguir que aquest miracle solar es repetís al llarg del temps, coincidint amb la celebració del naixement i la pujada al poder del Faraó.

 

El 1964, els enginyers de la Unesco van aconseguir salvar el conjunt de monuments Nubis condemnat a desaparèixer en el fons de l'estany Nasser, després de la construcció de la presa d'Assuan.

 

A l'operació de rescat van intervenir enginyers i astrònoms de tot el món per aconseguir que no es perdés el sorprenent fenomen solar tot i haver de moure el temple uns 200 metres més enrere i uns 60 per sobre del seu emplaçament inicial. Va ser tota una gran reconstrucció però per més voltes que hi van donar, no van aconseguir esbrinar el càlcul secret amb la seva màxima exactitud: ara el fenomen solar es produeix un dia més tard de les dates originals.

 

Amb ganes de viatjar a Egipte per descobrir de prop els seus secrets ancestrals?

 

No dubteu en contactar amb nosaltres, us prepararem un viatge únic!

https://www.ganesha.cat/ca/destinacions/africa/egipte.html

Mail Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Telèfon 972426178