San Francisco

San Francisco, a Califòrnia, és una gran ciutat cosmopolita dels Estats Units. Quan pensem en San Francisco ens ve el cap el Golden Gate i els carrers empinats

San Francisco, a Califòrnia, és una gran ciutat cosmopolita dels Estats Units. Quan pensem en San Francisco ens ve el cap el Golden Gate i els carrers empinats

Podeu entrar a San Francisco per avió o bé amb cotxe, si entreu amb cotxe, i ho feu per nord, tindreu la oportunitat d’entrar pel gran pont, pel Golden Gate, el pont vermell tant conegut i vist a les pel·lícules de Hollywood o en fotos. Entrar pel Pont és entrar a la ciutat per la Porta Gran, ja que és el símbol representatiu de la ciutat. Des del pont es poden veure unes vistes increïbles de la ciutat. A la ciutat hi ha un parc que duu el nom del pont, el parc Golden Gate i que és el pulmó de la ciutat, és un centre verd envoltat d’edificis, on els locals surten a fer esport i a gaudir de la natura amb els amics o la família.

Un cop a San Francisco, hi ha un munt d’activitats per fer i coses per veure. Per exemple, veure la illa d’Alcatraz, des del Fort Maison o bé fer una visita a la illa. Alcatraz, es una illa solitària, que es va convertir en un centre penitenciari federal de màxima seguretat, en el que van traslladar presoners perillosos i incorregibles.

Segur també que heu vist fotos dels carrers amb pujades que semblen impossibles, però que tant els cotxes com els tramvies circulen. Lombard Street no és el carrer més empinat, però el més difícil per el llarg zigzaga que fa el carrer. I les cases victorianes que juntament amb el Golden Gate són els grans icones de San Francisco.

A les afores de la ciutat, però que ben mereixen una visita són els TwinsPeaks que són dues muntanyes elevades, des de dalt de les quals es veuen unes vistes panoràmiques espectaculars de la ciutat, en el parc natural, que porta el mateix nom hi viuen molta fauna i flora.

A San Francisco hi ha diferents districtes o barris, com el Chinatown que us traslladareu a Xina per un moment, ja que trobareu temples, botigues, restaurants tot ambientat amb la cultura Xina. El mateix passa amb el Japantown que us trobareu amb restaurants i tot ambientat amb Japó. I no podía faltar la zona de negocis, que s’anomena Financial District, que és una zona que durant el dia hi ha molt moviment. La majoria de la població hispana viu a Mission District. Castro district és on hi ha la gent amb més poder adquisitiu amb unes cases espectaculars. I per acabar Haight Ashbury que és una zona més alternativa on hi viuen els hippies.

La plaça més important de San Francisco, és Union Square, que és on hi ha botigues, bars, restaurants i pubs, és una plaça amb molt d’ambient.

L’edifici més antic de la ciutat és l’església d’estil colonial espanyol, és Mision Dolores. Es pot fer una visita a l’edifici de la església i també al que l’envolta com és el cementiri, una petita capella i un museu. Però una altre visita indispensable és el City Hall, bé l’ajuntament de la ciutat de San Francisco, que es va construir el 1915, després del terratrèmol que va tenir lloc el 1906. Destaca per la gran cúpula, que té una altura de 90 metres i és una de les més grans del món. L’interior us deixarà bocabadats per la seva grandesa, i com que recorda a un palau moltes parelles decideixen casar-se aquí, i també s’han rodat algunes pel·lícules.

Un altre edifici religiós és la GraceCathedral, que és una catedral d’estil neogòtic, és un edifici molt elegant i que pot recordar a Notre Dame, és senzill amb altes torres amb arcs apuntalats, us sentireu molt amples. La llum interior és especial gràcies a la projecció de la llum de les vidrieres que són de color blau, i també hi ha un òrgan que amenitza i encara ho fa més especial.