10 Destins ideals per les vacances d'estiu

Encara no teniu planejades les vacances d’estiu? Cap problema. Us donem 10 possibles idees per gaudir al màxim de les teves vacances.

1. AUSTRÀLIA

Destí que us captivarà només aterrar a l’aeroport. Grans platges i una naturalesa que no us deixarà indiferents. Lluny però que us sentireu com a casa. Visita quasi obligatòria a cangurs, koales, i ornitorincs, que fan d’Austràlia una destinació única. Però hi ha molt més, com per exemple les grans ciutats Sydney o Melbourne o meravelles naturals com la Gran Barrera de Corall on es pot practicar submarinisme. Parcs Naturals on poder conèixer la cultura aborigen i altres animals, com el cocodril d’aigua salada.

 2. INDONÈSIA

Un país distribuït en illes, on totes mereixen una visita. És una combinació de paisatges, cultures, gastronomia i religions que els visitants viureu com una experiència única. Cada part d’Indonesia és especial, a Ubud trobareu tranquil·litat, a Borneo podreu visitar orangutans i veure i gaudir dels magnífics temples i mercats que trobareu a diferents punts del país.

 3. NORUEGA

És un destí amb tresors naturals que el fan diferent i únic. Glaceres, fiords, llacs, cascades de postal ideals per fer treeking, senderisme i kayak. A la ciutat d’Oslo, podreu passejar pels seus parcs i jardins. Noruega és on van viure els víkings, hi trobareu museus, i tot allò relacionat amb els víkings. En aquest país nòrdic hi podreu trobar “El moll de Hanseatica” i el Fiord Nærøyfjord, que son declarats Patrimoni de la Humanitat. Una de les experiències més impactant de Noruega és l’albirament de cetacis, orques, balenes, catxalots i marsopes. I s’ha de fer una parada indispensable és “la platja de les balenes”.

 4. COSTA OEST DELS ESTATS UNITS

Per acabar amb els estereotips que un té de llibre, pel·lícules per tenir el vostre propi punt de vista sobre les grans ciutats, paisatges i costums americans. Des del nord a Washington fins al sud a California, amb les seves grans ciutats com Las Vegas, Los Angeles, San Diego i San Francisco. A la Costa Oest, trobareu Parcs Nacionals, com el de Zion, Yosemite, Grand Canyon i Yellowstone. El riu Colorado, que neix a les Muntanyes Rocalloses i va de nord a sud, al llarg del seu recorregut hi ha el Lake Powell, el desert de Colorado i el Parc Nacional del Grand Canyon. Una visita indispensable és al ja anomenat el Parc Nacional de Yosemite, on podreu albirar ossos i contemplar les enormes sequoies. I per últim, però no menys important la coneguda Ruta 66, on podreu gaudir del recorregut de Oest a Est del continent Americà.

5. ETIÒPIA

Una experiència diferent us està esperant, endinseu-vos a l’interior d’Àfrica, a les seves tradicions ancestrals que avui en dia encara perduren. Els locals són gent acollidora i amable. A Etiòpia hi ha una gran diversitat d’ètnies i religions que conviuen barrejades, un mercat com el de Bati o a Sembete, l’últim conegut per la venda de camells. Els castells de Gondar o les esglésies amagades al Llac Tana, refugi del cristianisme en temps d’incursions musulmanes. Lalibela trobareu esglésies esculpides a la muntanya, ciutat sagrada del cristianisme ortodox etíop fins a la ciutat santa dels musulmans, l’emmurallada Harar, a les ribes del riu Omo. En aquest territori trobareu diferents tribus que conserven les seves creences i tradicions.

 6. ISLÀNDIA

A Islàndia us espera una gran diversitat natural, contrastos i paisatges de pel·lícula. Podeu gaudir d’aquesta meravella de país amb autocaravana, hotels o cabanyes. Trobareu la glacera més gran d’Europa, els fiords, les cascades, guèisers i volcans. Però també us podreu relaxar als banys termals a l’aire lliure, practicar senderisme i albirar balenes. Descobreix el Sol de mitjanit, als mesos de Juny i Juliol.

 7. JAPÓ

Japó és el país dels contrastes. Des de cultures i tradicions mil·lenaris a immensos gratacels i la última tecnologia. És la perfecta combinació de món oriental i occidental. Trobareu grans ciutats i pobles rurals, com el de Shirakawa-go, que és un poble de muntanya de l’antic Japò, on diríeu que el temps s’ha aturat, i és conegut per les seves granges tradicionals. Pujareu amb telefèric al Mont Komagatake, des d’on, si el temps acompanyar, podreu admirar el Mont Fuji i els fumaroles de la terra volcànica. Visitar Tokyo i Kyoto és imprescindible, hi ha la combinació de temples, jardins i tradicions, amb gratacels i centres comercial

 

 8. MADAGASCAR

És una illa amb una gran quantitat d’espècies animals endèmiques com diferents espècies de lemurs, tortugues, camaleons... i els veureu al seu habitat natural. Trobareu molts Parcs Nacionals, com el Parc Nacional d’Andasibe, hàbitat del Indri-indri, el Parc Nacional de Mantadia o el Parc Nacional de Ranomafana, entre d’altres. També s’hi pot veure la famosa Avinguda dels Boababs i fer un trekking pel Parc Nacional de l’Isalo o navegar amb la canoa tradicional Antemoro pel Canal de Pangalanes. És el viatge ideal per conèixer una cultura pròpia i veure el llegat colonial francès a les ciutats d’Antsirabe i Diego Suárez o per relaxar-se a les platges verges de Madiorano o Nosy Be i visitar la Ciutadella Reial d'Ambohimanga, Patrimoni de l’Humanitat per la UNESCO.

 

9. TAILÀNDIA

En aquest país asiàtic podreu veure jungles de muntanya, platges de somni, ruïnes, temples... A Tailàndia podreu descobrir les minories ètniques fent un trekking pel nord del país, contemplant els temples mil·lenaris durant la ruta per Ayuthaya, com per exemple el Temple del Buda, relaxar-se a les magnifiques platges del sud o gaudir de Bangkok, una ciutat de contrastos. Podreu visitar el centre arqueològic més gran del país que es Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. El triangle d’Or del riu Mekong és una meravella que abasta Tailàndia, Laos i Myanmar. També podreu aprofitar per veure els enormes elefants, en un dels campaments del país.

 

10. GROENLÀNDIA

En aquesta illa gaudireu d’una experiència diferent i única, des del fiord de Tunulliarfik fins al glaciarEqaloruutsit. Caminades amb grampons, trekking per la Vall de les Mil Flors, coneixereu els poblats inuits i estareu en contacta amb els locals, com Qassiarsuk i Narsaq. Albirament d’animals en llibertat, com caribús. Gaudir d’una espectacular excursió amb vaixell pels fiords que envolten la illa i relaxar-se en les aigües termals.