Noruega

Noruega, la destinació recomanada d’aquest mes d’agost, és un dels països més espectaculars d’Europa. Situat a l’extrem nord del continent europeu, Noruega és mundialment famós pels seus paisatges de somni i les llegendes nòrdiques.

Noruega, la destinació recomanada d’aquest mes d’agost, és un dels països més espectaculars d’Europa.

Situat a l’extrem nord del continent europeu, Noruega és mundialment famós pels seus paisatges de somni i les llegendes nòrdiques.

 

Alguns dels seus atractius turístics són:

 

Les illes Lofoten

Situades més amunt del Cercle Polar Àrtic, és un dels millors llocs del món per observar les famoses aurores boreals, entre principis de setembre fins a l’abril.

A banda d’observar les “llums del nord”, les Lofoten és també un lloc ideal per passejar pels seus senders, que et permeten conèixer la naturalesa espectacular de l’arxipèlag. Una visita imprescindible a les Lofoten és visitar algun dels pobles pesquers típics, com Svolvaer o Henningsvaer, on provar el bacallà assecat a l’aire lliure.

 

Fiords noruecs

Probablement, el primer reclam turístic de Noruega. Els més coneguts estan situats a l’oest del país, com el Sognefjord o el Geirangerfjord, amb reclams com la població de Flam (conegut pel famós tren de Flam a Myrdal, amb un desnivell de 865 metres passant per cascades i paisatges espectaculars).

Les ciutats de Stavanger i Bergen són una bona base per explorar la regió, ciutats tranquil·les d’ambient mariner.

 

Preikestolen i Trolltunga

Dos espectaculars balcons, un a sobre d’un fiord (el primer) i l’altre a sobre d’un llac (el segon).

El Preikestolen o el Púlpit és un gran penya-segat a les ribes del Lysefjord, a 604 metres sobre aquest. És un dels principals atractius turístics de Noruega, i s’hi arriba després d’un ferri des de Stavanger i a través d’una caminada de 4 hores, pujant i baixant.

El Trolltunga (llengua de Troll en noruec) és un dels penya-segats més espectaculars del país. És una llengua de roca que s’alça a 700 metres per sobre del llac Ringedalsvatnet, i és possible fer la caminada des de mitjans de juny fins a mitjans de setembre, sempre depenent de les condicions de la neu.

 

Illes Svalbard

Situades de ple a l’Oceà Àrtic, a mig camí entre la Noruega continental i el Pol Nord, és un dels llocs més remots i verges de l’Àrtic. Això fa que sigui un refugi de moltes espècies àrtiques fortament amenaçades com la guineu àrtica o els óssos polars (de fet, és un dels llocs on hi ha més densitat d’óssos polars del món).

 

 

En resum, Noruega és un país ideal per moure’s amb cotxe de lloguer, descobrint els seus paisatges naturals únics i amb un gran ventall de possibilitats per fer activitats, com trekkings, rutes amb kayak o ràfting.